Karadeniz gezimizde yolumuzu özellikle taşköprüye çevirdik ve öğle yemeğini burada yedik. 11.30-13.00 arasında kuyu Tandır servisi yapılıyormuş. Biz de gelince öğrendik. Telefon ile sipariş verip ayırttıranlar oluyor. Garson gençler güleryüzlüydü ancak siparişimiz yarım saat gecikmeli geldi. Üst katta unutulduğumuzu sandık. Yanında ince doğranmış kuru soğan ve domates salatası geliyor. Et lezzeti konusunda kuzunun neresini istediğinizi söylemeniz gerekebilir, aksi takdirde kuru kısma denk gelebilirsiniz. Genel olarak ortalamanın üzerinde. Türkiye’nin farklı yerlerinde Tandır, kuyu kebabı, büryan vs vs adı altında pişirme tekniği birbirine yakın benzer lezzetler mevcut. Farkı oluşturan, bence kuzunun yaşı, etin lezzeti. Yoksa odun ateşinde, közde, tandırda pişen et zaten normal fırında pişirmekten çok çok daha lezzetli zaten. Sonuç; bir daha gelir miyim? Özellikle burası için gelmeyi gerektiren bir durum yok. Ama geçerken denk gelirse yiyebilirsiniz...
Bu işletmenin sahibi veya müdürü müsünüz? Yorumlara yanıt vermek, profilinizi güncellemek ve bunun gibi pek çok şeyi yapabilmek için kaydın size ait olduğunu ücretsiz olarak doğrulayın.