Yorumlarda Öne Çıkanlar

mobil cihaz aracılığıyla
74 yorumun hepsini okuyun

1-6/74 yorum
31 Aralık 2020 tarihinde yorum yapıldı mobil cihaz aracılığıyla

(Halil ür-Rahman GölüBalıklıgöl)’nün Kuzey Kenarında Bulunan Cami, 1736(Hicri.1149) Yılında Rakka Valisi Rıdvan Ahmet Paşa Tarafından Yaptırılmıştır. Mihraba Paralel Ve Üç Kubbeli Olarak İnşa Edilmiştir. Caminin Doğusunda Tek Şerefeli Bir Minare Yer Alır. Harim Giriş Kapısı İki Renkli Malzeme Kullanılarak Yapılmıştır. Harim Kısmı(Ana İbadet Mekanı) Her Yönden Açılan Pencereleri İle Oldukça Aydınlıktır. Süsleme Olarak Yapının En İlginç Kısmı, Giriş Kapısıdır. Ahşap Kapı Çivi Kullanılmadan Geçme Ve Kakma Tekniğiyle Yapılmıştır. Kapı Üzerinde Zengin Bitkisel Ve Geometrik Desenler Bulunmaktadır. Medrese Cami Avlusunun Kuzeyinde Yer Almaktadır.

Deneyim tarihi: Aralık 2020
1  Teşekkürler tanerisik436
23 Ekim 2019 tarihinde yorum yapıldı mobil cihaz aracılığıyla

Burası maneviyat dolu bir yer tarihi geçmişini dinlediğimde Rabbim sen nelere kadirsin hamdolsun dedim ibret alınacak bir yer ...hele o balıklar sübhanallah çok güzel..keşke onların üzerinde bir pul olsa idim dedirtti bana ...kisaca ruhunuzu doyuracak bir yer ...

Deneyim tarihi: Ekim 2019
1  Teşekkürler Songul D
6 Ekim 2019 tarihinde yorum yapıldı

Evet burası çok kalabalık konum olarak Balıklı Göl ve Park ile yan yana olduğundan dolayı insan seli mevcut demek yanlış olmaz. Sabah erken saatlerde gelip bu çevreyi gezmenizi tavsiye ederim.

Deneyim tarihi: Şubat 2019
4  Teşekkürler sancarizzet
15 Ocak 2019 tarihinde yorum yapıldı

baklılı gölü ziyaret ettiğimizde dini tüm benliğinizde hissediyorsunuz işte onlardan biride Rizvaniye camiisi

Deneyim tarihi: Şubat 2018
1  Teşekkürler htnk20
30 Kasım 2018 tarihinde yorum yapıldı mobil cihaz aracılığıyla

Küçük bir camı. Büyük bir bahçesi ve el sanatları atölyeleri mevcut. Her yerini keyifle gezin derim.

Deneyim tarihi: Ekim 2018
1  Teşekkürler seyyahinnotlarindan