Midyat gezimizde konaklamak için oteli tercih ettik. Odalar genel olarak güzel ve düzenliydi. Ancak otel eski bir konakta olduğundan mıdır artık oda kokuyordu. Banyo temiz değildi. Şofbenin başlığı hortumundan ayrılmıştı . Duş almak eziyet gibiydi. Ancak bir gece kalacağımız için bunu otel sahibine yansıtmadık . Ancak öncesinde kontrol edilmesi gerekirdi. Kahvaltısını beğenmedik . Açık büfe şeklindeydi ama özenli değildi. Kahvaltılıklar minik plastik kutular içerisindeydi. Çeşit azdı. Sadece soğuk kahvaltılıklar vardı. Sıcak kahvaltılıklar yoktu. Ekmek kuruydu. Bu olumsuzlukların yanı sıra otelin genel havası güzeldi. Eski bir konakta bulunduğundan Midyatın eski ruhunu bize yaşattı . Ayrıca bahçesi de çok güzeldi . Bahçesinde otelden ayrı bir kafesi vardı . Eşimle Türk kahvesi içtik . Yanında ikram olarak güneydoğu bölgesine özgü karpuz çekirdeği getirdiler . Bahçede vakit geçirmek bize iyi hissettirdi. Otelin yolu biraz ıssızdı . Dikkatli olmakta fayda var. Çalışanları güler yüzlü ve çok sevecenlerdi. Ancak yolumuz Midyat düşerse uğramayı düşünmüyoruz .