Antakya, İskenderun civarında kaldığım oteller için hep aynı şeyi yazarım:
Doğu Akdeniz, turizmin gelişmediği bir bölge olduğundan kalınacak yer konusunda beklentileri yüksek tutmamak lazım.
Burası için de aynı şey geçerli. Batı Akdeniz ve Ege otelleriyle kıyaslamayacağım o nedenle. Bu bölgenin vasatına göre gerçekten çıtası yüksek bir işletme.
Odalar geniş, hijyen iyi, banyolar büyük.
Ancak kahvaltı emsal beş yıldızlı otellere göre yetersiz. Peynir ve hamur işi ağırlıklı bir mönü var. Gerçi poğaçalar, simitler lezzetliydi; fakat sağlığına özen gösterenler için çeşidi geniş tutmak gerekiyor. Tost makinesinde tost yapma imkanı, diğer beş yıldızlı otellere göre artı puan. Çayların bardakta servise sunulmasını yadırgadım. Fincan alternatifinin bulunması gerekir. Ayrıca meyve suyu da kahvaltıya eklenmeli.
Eleştireceğim diğer bir husus; İskenderun gibi bu mevsimde bile sıcak bir şehirde odaların klimasının kış düzenine geçirilip serin ayarda çalıştırılamaması. Kaldığımız gece odanın pencerelerini açmak zorunda kaldık. Buna rağmen sıcaktan etkilendik.
Hatta kahvaltı yaparken bile otel içinde bir nebze hararet bastı ve bahçeye çıktık.
Otelde aralık ayına kadar klima ayarı yaz formatında tutulmalı.