şehrin merkezinde. arkasındaki habib-i neccar dağı ile birlikte görünümü, aksam uzeri o manzara cok... tümünü oku
Antakya'nın 638 Yilinda Müslüman Araplarin Eline Geçtiği Zamanda Yapilmiş Muhteşem Taş Ahşap işçiliğe Sahip Bir Camiidir.
HZ İSA A.S Havarilerine İlk İnanan Marangoz HABİBİ NECCARIN Adi Konulmuş ve Türbesi Ziyaret Ediliyor. Şemun Safa ve Yuhanna ve Pavlus un Kabirleride Ziyaret Ediliyor.
KURAN'I KERİM'DE YASİN Suresinde Geçiyor Olmasi Dinimiz İslamda Ayri Bir Önem Taşiyan Bir Ziyaret Yerimiz Olarak Kesinlikle Görülmeli Mescidimizdir.
Çarşı Merkezinde Uzun Çarşiya
150 Metre Mesafede Bulunuyor.
Şehrin merkezinde , hataya gidince görmeniz gereken yerlerden biri diye düşünüyorum. Hatay da o kadar çok gezecek yer var ki . Burası da o şekil uğrak yerlerinden biri
şehrin merkezinde. arkasındaki habib-i neccar dağı ile birlikte görünümü, aksam uzeri o manzara cok guzel oluyor.
Tarihi bir mekan ve icerisinde ilk hıristiyan lardan olan habib i neccar in turbesi var. Gidip görün derim güzel bir yer.
Caminin tarihi çok önemli tarihte önemli bi yeri olan cami fakat extrem bi güzelliği mimarisi malesef yok. Ama tam şehrin merkezinde geçerken uğranıp görülebilir.
638 yılında cami olmus. Onceden pagan kilisesi imiş. Caminin bahçesi, içi gayet bakımlı. Hz. Isa döneminde hak dinken dogru yol üzerinde yaşamış havariler ve bu uğurda şehit olmuş Habib-i Neccar hazretlerinin kabirleri burada. Yasin suresinde geçtiği belirtiliyor.
Hatta Habib-i Neccar Hz. Nin caminin temeline dogru merdivenlerden inilerek gidilen kabirde, yanında meftun zat bin yıl savaşmış olan bir peygamber imiş. Sahabeler de, o kadar uzun yaşayıp, bizde Allah icin çalışabilseydik, dediklerinde kadir suresi (kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen sure) indirildiği söyleniyor.