Ankara'da dinozor bulunmayan, kurtarılmış, nefes alınabilen nadir yerlerden :) Bisikletle... tümünü oku
Size Ankara'da olduğunuzu unutturacak, sanki başka bir yerdeymişsiniz gibi hissettirecek korunmuş yer. Bunu bir Ankara'lı olarak yazıyorum.
NOT: Haftasonları aşırı kalabalık olabilir.
Eymir Gölü Ankara'da doğal kalmış yerlerin başında gelmektedir, betonlaşmaya kurban olmamıştır, arabayla girişler yasaktır, sadece Orta Doğu Teknik Üniversitesi kartı olan üyeler girebilmektedir. Yürüyüş yapmak için ve bisiklet sürmek için uygun bir yerdir. kafesi restoranı vardır, Bol bol fotoğraf çekin yalnız çevreyi kirletmeyelim Yerlere çöp atmayalım.
Boşuna gitmeyin yolları berbat ..gittiğinize değecek hiçbirşey yok .yinede gidenler için söyleyeyim bisiklet kiralama mevcut.. ücra bi yer.. anayoldan çokça aşağı rampalı virajlı bir yolu var..içerisinde çokça başıboş köpek var.. ben böyle berbat ama abartılan bi yer daha görmedim...karadeniz'de buralara göl deyip giden yok
Girişte milli parka araçla giremiyorsunuz sadece odtü de üyeliği olanlar aracla giris yapabiliyor..yazın sıcağında sıcağın ortasında kalakaliyorsunuz..
O kirlilikle yakinda göl denen bişey de kalmaz
Eğer biraz şehir ortamından uzaklaşmak istiyorsanız eymir eskiden çok mukemmel bir yerdi. Simdi yürümek veya bisiklete binmek için gidiyorum ancak çok fazla arac ve yaya trafiği var. Belki sandalye atip oturmak isterseniz uygun olabilir. Bu arada mekanlarda cok kalabalik
Hayatim boyunca oran sitesinde yasadim.milyon kez eymire gittim.bu gun ilk kez eymir golu les gibi lahim kokuyordu.bu durumla ilk kez karsilastim.bulanik ve pis gol.baliklar ölmus.kiyaya vurmus.cok uzucu.cok aci.neler olmus?????Ankarada dogayla basbasa kalinan tek dogal yer.
Eymir gölü doğası, havası ve konumu olarak beğendiğim bir yerdi... on yıl önce ama şu anda hani iğne atsan yere düşmez denir ya o durumda. Kalite çok düşük. Kahvaltı mekanları fena sayılmaz ama önceden arayıp rezervasyon yaptırın. Bisiklet kiralama yerleri var zaten buraya bi tek bisiklete binmeye gidilir. kalabalıkta binebilirseniz tabi.
Haftaiçi değerlendirilmesi gereken bir yer