Trabzon’ da tarihi Kalkanoğlu pilavını merak ederek gittim. Otantik ve sevimli bir mekan, içeride kendinizi eskilerde hissediyorsunuz. Bazılarının bahsettiği gibi, sıcak bir aile restoranı havasından ziyade çalışanların sadece işini yaptığı meşhur bir restoran havası aldım. İlk kez geldiğimizi söyleyerek onların önerileri doğrultusunda restoran klasiği olan pilav üstü kavurma, kuru fasulye ve hoşaf aldık, yanında turşu getirdiler. Servis çok hızlı, sunum ise esnaf lokantası havasında. Pilav tereyağlı ve et suyu ile yapılmış. Ben pek tereyağı kokusu alamadım. Üzerine biraz kavurma konulmuş. Ortaya bir tabak fasulye geldi. Bana göre yemekler abartıldığı gibi değildi, ortalama bir yemek. En çok hoşafı beğendim. Pilav üstü kavurma, kuru fasulye, hoşaf, turşu, üzerine sütlaç nihayet çay ile mutlu son! Fiyatı? biraz pahalı. Neticede bu bir geleneksel yemek, İspanya’da paela yemek gibi. Otantik bir mekanda geleneksel bir tat tatmak için tavsiye ederim, en azından bir kere, fiyat performans oranını düşününce bu da yeter.
Bu işletmenin sahibi veya müdürü müsünüz? Yorumlara yanıt vermek, profilinizi güncellemek ve bunun gibi pek çok şeyi yapabilmek için kaydın size ait olduğunu ücretsiz olarak doğrulayın.