Desteklenmeyen bir internet tarayıcısı kullandığınızı fark ettik. Tripadvisor internet sitesi düzgün olarak görüntülenemeyebilir.Aşağıdaki internet tarayıcılarını destekliyoruz:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Sanıldığı kadar kaliteli bulmadım”
Beton Helva yorumu

Beton Helva
1 / 13. sıradaki Tatlı - Trabzon
Fiyat aralığı: ₺1 - ₺20
Tanım: 1948' den günümüze… Bugün yarım asrı aşkın süreyle Trabzon Uzun Sokak'ta varlığını sürdüren Beton Helva hikayesi, 1900’lü yılların ortasına yani kurucusu olan Mustafa ÖZBAK’ın çocukluk yıllarına dayanmaktadır. 1948 yılında ilkokulu bitiren Mustafa ÖZBAK Moloz’da ufak bir şeker imalathanesinde çırak olarak çalışmaya başlar ve gün geçtikçe kendini geliştirir. Zamanla olgun bir usta haline gelen Mustafa ÖZBAK, askerliğini bitirdikten sonra, 1953 yılında Moloz’daki iş yerinden ayrılarak Uzun Sokak’a gelir. Uzun Sokak’ta bulunan Saruhan Pasajı’nda kendi üretimini yapmaya başlayan Mustafa ÖZBAK, Trabzon piyasasına artık kendi helvasını sunar. Piyasaya sürülen bu yeni helvaya o yıllarda bir üst katında yer alan Beton Mimarlık İnşaat bürosundan esinlenerek “Beton Helva” adı verilir. Helvanın yanı sıra Koz Helvası, Dondurma ve Şira üretimi de yapar. İlk üretiminden çok kısa bir süre sonra tadı ve kalitesiyle beğeni toplayan Beton Helva 1960 yılı itibariyle üretim kapasitesini arttırır ve Trabzon piyasasında kalıcı olacağının işaretini verir. 1984 yılına gelindiğinde ise Trabzon şehri ile tamamen özdeşleşen ve Trabzon şehrinin bir simgesi haline gelen Beton Helva, Saruhan Pasajı’ndan ayrılarak, birkaç dükkan ötesinde yer alan bugünkü yerine geçer. Yani Uzun Sokak 21 numara. Bugün halen yaratıcısı olan Mustafa ÖZBAK tarafında yönetilen Beton Helva, kalitesinden hiçbir şekilde ödün vermeden, her geçen yıl gerek üretimini arttırmakta, gerekse pazarlama ve dağıtım ağını genişletmektedir. Yurtiçi ve yurtdışına hem adını hem de tadını taşıyan beton helvanın ustası Mustafa ÖZBAK, bugün sanatının 60. yılında Trabzon’da oluşturmuş olduğu helva kültürünün haklı gururunu taşımakta ve bu kültürün devamı için sanatını kendinden sonraki nesillere aktarmaktadır… 1953’te şeker imalathanesinde başlayan macerasına 2006’da Uzun Sokak 21 numarada devam eden Beton Helva, ilk günkü üretim ciddiyeti, kalitesi ve tadıyla müşterilerin hizmetinde…
Restoran detayları
Tanım: 1948' den günümüze… Bugün yarım asrı aşkın süreyle Trabzon Uzun Sokak'ta varlığını sürdüren Beton Helva hikayesi, 1900’lü yılların ortasına yani kurucusu olan Mustafa ÖZBAK’ın çocukluk yıllarına dayanmaktadır. 1948 yılında ilkokulu bitiren Mustafa ÖZBAK Moloz’da ufak bir şeker imalathanesinde çırak olarak çalışmaya başlar ve gün geçtikçe kendini geliştirir. Zamanla olgun bir usta haline gelen Mustafa ÖZBAK, askerliğini bitirdikten sonra, 1953 yılında Moloz’daki iş yerinden ayrılarak Uzun Sokak’a gelir. Uzun Sokak’ta bulunan Saruhan Pasajı’nda kendi üretimini yapmaya başlayan Mustafa ÖZBAK, Trabzon piyasasına artık kendi helvasını sunar. Piyasaya sürülen bu yeni helvaya o yıllarda bir üst katında yer alan Beton Mimarlık İnşaat bürosundan esinlenerek “Beton Helva” adı verilir. Helvanın yanı sıra Koz Helvası, Dondurma ve Şira üretimi de yapar. İlk üretiminden çok kısa bir süre sonra tadı ve kalitesiyle beğeni toplayan Beton Helva 1960 yılı itibariyle üretim kapasitesini arttırır ve Trabzon piyasasında kalıcı olacağının işaretini verir. 1984 yılına gelindiğinde ise Trabzon şehri ile tamamen özdeşleşen ve Trabzon şehrinin bir simgesi haline gelen Beton Helva, Saruhan Pasajı’ndan ayrılarak, birkaç dükkan ötesinde yer alan bugünkü yerine geçer. Yani Uzun Sokak 21 numara. Bugün halen yaratıcısı olan Mustafa ÖZBAK tarafında yönetilen Beton Helva, kalitesinden hiçbir şekilde ödün vermeden, her geçen yıl gerek üretimini arttırmakta, gerekse pazarlama ve dağıtım ağını genişletmektedir. Yurtiçi ve yurtdışına hem adını hem de tadını taşıyan beton helvanın ustası Mustafa ÖZBAK, bugün sanatının 60. yılında Trabzon’da oluşturmuş olduğu helva kültürünün haklı gururunu taşımakta ve bu kültürün devamı için sanatını kendinden sonraki nesillere aktarmaktadır… 1953’te şeker imalathanesinde başlayan macerasına 2006’da Uzun Sokak 21 numarada devam eden Beton Helva, ilk günkü üretim ciddiyeti, kalitesi ve tadıyla müşterilerin hizmetinde…
Yorum Zamanı: 30 Mayıs 2024

Çok meşhur olduğunu duyup şehir dışından aldığım ürün yarı fiyatı kadar kargo parası verdiğim halde yinede çok şaşırtmadı bana göre piyasa helvasından çokta bir farkı yoktu.

Ziyaret tarihi: Mayıs 2024
Teşekkürler DayTrip63880669136
Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir. Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır.
Yorumlar (254)
Gezgin puanı
Gezgin tipi
Dönem
Dil
  • Diğer diller

1-5/254 yorum

Yorum Zamanı: 24 Şubat 2024 mobil cihaz aracılığıyla

Valla kışın bile buraya gelseniz çok rahat dondurmasından yeniliyor. Bu arada sade dondurmanın rengi bu şekilde. Yani klasik süt beyaz değil.

Sanki kazandibili dondurma yiyorsunuz gibi gayet başarılı.

Ziyaret tarihi: Şubat 2024
Teşekkürler anilg2018
Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir. Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır.
Yorum Zamanı: 19 Aralık 2023 mobil cihaz aracılığıyla

Dondurması çok lezzetli, zamanı gelse de şırasını da denesem. Trabzon’a ilk geldiğimde dikkatimi çeken bir yerdi, sade helvası abartılıyor, gerçekten güzel helva yiyenler için normal güzellikte bir helva olduğunu söyleyebilirim. Helva önerisi için İnebolu Macit Helva’yı deneyin. Trabzon’dayız napalım derseniz, Beton Helva’dan devam 🌸

Ziyaret tarihi: Kasım 2023
Teşekkürler Asli D
Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir. Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır.
Yorum Zamanı: 29 Temmuz 2021 mobil cihaz aracılığıyla

EF SA NE daha ne diyum. Helvası dondurmasi her seyu cok guzeldur. Hele birde şırası var idur. İçemeye doyamazsın. Babadan kalma meslek babadan kalma dükkan. Helal.

Ziyaret tarihi: Haziran 2021
Teşekkürler mamitatilde
Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir. Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır.
Yorum Zamanı: 12 Nisan 2021 mobil cihaz aracılığıyla

Dondurması mükemmel. Başka yerde dondurma yemeyin ve helvası. Yazın bulabilirseniz şırasını için derim. Ama bi ara şıra almak isteyen şişesini de getiriyordu. Birkaç sefer denk geldim.bu da hiç yakışmıyor. Onun dışında süper

Ziyaret tarihi: Nisan 2021
Teşekkürler demetp2019
Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir. Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır.

Beton Helva işletmesini inceleyenler şunları da inceledi:

 

Beton Helva - hiç orada bulundunuz mu? Deneyimlerinizi paylaşın!

Bir Yorum Yazın Resim Ekleyin

İşletme Sahipleri: Hikaye sizin açınızdan nasıl?

Bu işletmenin sahibi veya müdürü müsünüz? Yorumlara yanıt vermek, profilinizi güncellemek ve bunun gibi pek çok şeyi yapabilmek için kaydın size ait olduğunu ücretsiz olarak doğrulayın.

Kaydınızın Size Ait Olduğunu Doğrulayın