Restoran detayları
Tanım: 1948' den günümüze… Bugün yarım asrı aşkın süreyle Trabzon Uzun Sokak'ta varlığını sürdüren Beton Helva hikayesi, 1900’lü yılların ortasına yani kurucusu olan Mustafa ÖZBAK’ın çocukluk yıllarına dayanmaktadır. 1948 yılında ilkokulu bitiren Mustafa ÖZBAK Moloz’da ufak bir şeker imalathanesinde çırak olarak çalışmaya başlar ve gün geçtikçe kendini geliştirir. Zamanla olgun bir usta haline gelen Mustafa ÖZBAK, askerliğini bitirdikten sonra, 1953 yılında Moloz’daki iş yerinden ayrılarak Uzun Sokak’a gelir. Uzun Sokak’ta bulunan Saruhan Pasajı’nda kendi üretimini yapmaya başlayan Mustafa ÖZBAK, Trabzon piyasasına artık kendi helvasını sunar. Piyasaya sürülen bu yeni helvaya o yıllarda bir üst katında yer alan Beton Mimarlık İnşaat bürosundan esinlenerek “Beton Helva” adı verilir. Helvanın yanı sıra Koz Helvası, Dondurma ve Şira üretimi de yapar. İlk üretiminden çok kısa bir süre sonra tadı ve kalitesiyle beğeni toplayan Beton Helva 1960 yılı itibariyle üretim kapasitesini arttırır ve Trabzon piyasasında kalıcı olacağının işaretini verir. 1984 yılına gelindiğinde ise Trabzon şehri ile tamamen özdeşleşen ve Trabzon şehrinin bir simgesi haline gelen Beton Helva, Saruhan Pasajı’ndan ayrılarak, birkaç dükkan ötesinde yer alan bugünkü yerine geçer. Yani Uzun Sokak 21 numara. Bugün halen yaratıcısı olan Mustafa ÖZBAK tarafında yönetilen Beton Helva, kalitesinden hiçbir şekilde ödün vermeden, her geçen yıl gerek üretimini arttırmakta, gerekse pazarlama ve dağıtım ağını genişletmektedir. Yurtiçi ve yurtdışına hem adını hem de tadını taşıyan beton helvanın ustası Mustafa ÖZBAK, bugün sanatının 60. yılında Trabzon’da oluşturmuş olduğu helva kültürünün haklı gururunu taşımakta ve bu kültürün devamı için sanatını kendinden sonraki nesillere aktarmaktadır… 1953’te şeker imalathanesinde başlayan macerasına 2006’da Uzun Sokak 21 numarada devam eden Beton Helva, ilk günkü üretim ciddiyeti, kalitesi ve tadıyla müşterilerin hizmetinde…