Atilla Bey,
Öncelikle biz kasap değil Furun Kebapçısıyız. Sabah erkenden fırınımızı yakar 450 santigrat derecede odun ateşinin karşısında saatlerce kuzu etini çevire çevire pişiririz.
2. si karkas ağırlığı 24 kg gelen bir kuzu 1320 ( BİN ÜÇ YÜZ YİRMİ ) TL ( Kuzu fiyatlarından belliki haberiniz yok. Kurban Bayramı nedeniyle hayvan pazarını dolaşında bir görün 1500 TL nin altında ERKEK KUZU bulabilecek misiniz? Bir de utanmadan, emeğe saygı göstermeden, küstahça “ KUZU FİYATINA PORSİYON KUZU YEMEK “ diye başlık atmışsınız. Çok merak ediyorum acaba siz yediğiniz 1 ( BİR ) porsiyon kuru fasulyenin hesabını öderken “ Bu fiyata 1,5 kg kuru fasülye alırım bundan da 20 ( YİRMİ ) porsiyon çıkar “ diyor musunuz?
Sizi esefle kınıyorum.
3. sü Furun Kebabı yaparken 24 kg lık bir kuzudan 8-9 kg arası Furun Kebabı çıkar. Yani %60 a varan firemiz olur.
4. sü Etsiz çiğ köfte dürümünün 10 TL, Ekmek arası kokoreçin 25 TL ( içersinde 60 gram kokoreç) olduğu bir ülkede 100 gr Kuzu Tandırın 36 TL değilde kaç TL olması gerekir?
5. si Türkiyenin neresine giderseniz gidin kuzu fiyatı değişmeyeceği gibi Tandırın da fiyatı değişmez. Biz Konyalı kebapçılar pişmiş Tandırı kemiksiz 100 gram tartar 36 TL ye veririz, başka Kuzu Tandırcılar çiğ ve kemikli tartıp kilosunu 150 TL den verirler. Siz de dersiniz ki ben 1 kilo kuzu Tandırı 150 TL ye yedim; halbuki siz ortalama 400 gram kemiksiz yani bizim servis ettiğimiz gibi Tandır yersiniz. Onun 100 gram fiyatı da 37,5 TL ye gelir.
6. sı 3 kişi Tandır yemişsiniz ve 290 TL ödemişsiniz halbuki 1 er porsiyon yeseydiniz 108 TL öderdiniz. Bir çocuğun dahi bileceği ; NE KADAR YERSENİZ O KADAR ÖDERSİNİZ.
Benim de bilmediğim şeyler olabilir ancak bilmediğim hiçbir konuda yorum yapmam.
Umarım siz ve sizin gibi hiçbir şeyden haberi olmayıp paylaştığı yorumlar ile komik halen düşenler bu paylaştığım bilgilerden istifade ederler.