Vahşi renk seçiminin sizi caydırmasına izin vermeyin -- canlı pembe duvarlar ve açık turuncu perdeler biraz şok edici, ancak burası kelepir bir ucuz seyahat mekanı. Kişi başı sadece 30 TL'ye temiz bir oda, temiz, özel bir banyo, nazik ve misafirperver personel, sıcakkanlı gezginler ve merkezi bir konum satın alabiliyorsunuz. Ayrıca iyi çalışan bir kablosuz bağlantı, (daha onu kullanmak için yeteri kadar sıcak olmadığı için kullanmadığımız) klima, TV (bunu da kullanmadık -- Diyarbakır harika bir şehir, vaktinizi televizyon seyrederek harcammayın!) ve tekrar harika hizmet de var. Bu son söylediğime ne kadar vurgu yapsam az -- özellikle tek başına seyahat eden ya da başka bir kadınla seyahat eden bir kadın için, kaldığınız yerde rahat hissetmek çok önemlidir. Normal personel İngilizce bilmiyor (buna rağmen hepsi çok sıcakkanlı ve Tuncay yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor), bu yüzden çeviri yapabilen, ihtiyacınız olan bilgiyi verebilen ve isteyenler için bir tur rehberi olarak görev yapan arkadaşları Ömer'i çağırıyorlar. Biz onu rehber olarak tutmadık ama bizi idare edecek kadar Türkçe biliyoruz. Bununla birlikte, Ömer ve diğerleri çok yardımsever ve sıcakkanlı. Diyarbakır'ı tekrar ziyaret etmek için sabırsızlanıyorum ve kesinlikle bir dahaki gelişimde de Surkent'te kalacağım.