Kuşadası ve bu bölgede bulunan oteller için ilk ve son deneyimimizdi.
Daha önce Bodrum, Antalya gibi ultra her şey dahil, 24 saat her şey dahil vb. otellere gidenler için alışmış olduğunuz her şeyi lütfen yavaşça bir kenara bırakın..
self servis mantığıyla tatilinizi geçirin derim en stressiz hali bu oluyor.
otel konumu muazzam. zeytin ağaçları, kaplumbağalar, bol yeşillik görmeye doyuyorsunuz. konumlandırılmasından dolayı sahile merdiven veya golf arabasıyla inebilirsiniz. çok tatlı insanlardan hizmet alıyorsunuz bu süreçte, hijyen konusu güzel ortak alanlarda temiz ve titizler, odalar da da temizlik eh işte..
Sezon başında tercih etmemize rağmen diğer yaşadıklarımıza gelecek olursaak;
otel tüm konseptlerde hizmet verme gibi bir cürret gösteriyor. bu yüzden uhd olarak değil de tam pansiyonmuşsunuz gibi bir davranışa sahipler.
Mevcut personel iki otele ait ( merakımızdan sormuştuk kapatılan bir otelin personellerini de buraya kaydırmışlar) ortada her gezen herkes birşeyin müdürü. herkes herkesin müdürü ve canım ünvansız personeller müdürlerine hizmet etmekten konaklayanlara hizmet etmeye fırsat bulamıyorlar ne yazık ki.
lobby bar haricinde hiç bir yerde tam hizmet alamıyorsunuz. orda da bişeylerin müdürlerine hizmet meselesini az çok tahmin ediyorsunuzdur.
restoranda sözde içecek servisi var ama gelene kadar yemeğinizi bitiriyorsunuz. ayrıca ıslak mendil dahi talep etmeyin nedenini sormak gibi bir gaflette bulunursanız da en kıdemlisinin dahi bu konuda bilgisi yok ama cevaplar hep aynı " bu bölgede standart bu, konsept bu"
odalar eh işte elden geçirilen bir odaya girmemize rağmen banyo sorun yaşadık bildirdiğimizde sağolsunlar müdahale etmişler ama banyo toz toprak kir içinde kalmıştı.
yemekler lezzetli, çeşit az, tamamen yabancı turistlere yönelik çıkarılıyor. zaten otelin çoğunluğunu belirli bir yaşın üzerinde diğer konaklama seçenekleriyle gelen yabancılardan oluşturuyordu.
en önemli şeyi söylemeden geçemeyeceğim size takılan bilekliği insanların gözüne sokar gibi göstermeye alıştırın kendinizi her an her yerde uhd hizmet aldığınıza dair bileklik kontrolü yapılıyor.
yani aman takılma hafta sonu için geldik deyip durduk sürekli eşimle birbirimize.
ben o meşhur sealight görselini beğenip gitmiştim ama tam bir hayal kırıklığıydı bu otel bizim için. zaten döner dönmez yıllardır çalıştığımız tur sahibi arkadaşımıza samimiyetimize istinaden aman bizim gibi olanlara nolur önerme burayı kimseye bile demiş bulunduk.
senede bir kere tatile gidiyorsanız ve verdiğiniz paranın karşılığını almak istiyorsanız boşverin arkadaşlarım bu otel ve bölge sizlik bizlik değil. bizim bu konaklama sonrasında şükrettiğimiz şey kısa bir kaçamak olması ve sene içerisinde birkaç kere daha tatil yapma fırsatımızın olmasıydı..