2-6 Ekim arası eşim ve 1,5 yaşındaki kızımla konakladık. Otele ulaşım kolaydı. Konum olarak Tekirova’nın sessiz sakin bir yerinde, yeşillikler içinde güzel peyzajlı, bakımlı ve büyük bir alana dağılmış ana bina, bahçe süitleri ve villalardan oluşan bir mimariye sahipti.
Güzel karşılandık. Asistanlarımız her sorumuza cevap verdiler. Resepsiyondaki arkadaşlar sağolsunlar odamızı aile süitine aldılar. Odamız 2 odalı 2 banyolu rahat, temiz ve yenilenmiş bir odaydı. Bebekten kaynaklı rahat ettik. Odamız her gün temizlendi, minibar her gün yenilendi. Minibar ve atıştırmalıklar gayet yeterli. Ayrıca kapsül kahve ve çay çeşitleri ve atıştırmalıklar mevcuttu.
Personel çok profesyonel. İşlerini severek yapıyorlar. Güleryüzlü ve kibarlar. Personele çok içimiz ısındı. Sizi asla kırmıyorlar, istediğiniz her şeyi yerine getiriyorlar. Değilse de alternatif üretiyorlar. Çözüm odaklılar. Ancak uzakdoğulu personeller biraz soğuklar. Onlar için yoksa yoktur. Çözüm odaklı değiller pek. Bunun da dil sorunundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, yoksa kötü bir niyetleri asla yok. (Dipnot: Lotus Bardaki ismini unuttuğum sakallı bıyıklı barmeni sakın kaybetmeyin. İşini ustalıkla yapıyor.)
Otelin havuzu büyük ve temizdi. Bir sorun yaşamadık. Ancak içecek siparişine bakan sadece bir adet patenli personel var. Haliyle siparişiniz gelmiyor. Burada personelin bir suçu yok çünkü her yere yetişmeye çalışıyor. Personel sayısı arttırılmalı. Sahili güzel ve temizdi. Yeteri kadar şezlong ve şemsiye vardı. Hiç sorun yaşamadık. Ancak yine de otellerin en büyük sorunu olan sabahtan havluları şezlonglara koyup gitme burada da vardı. Hatta 5 ekim sabahı bir kadının 10 tane şezlonga havlu koyduğunu gördük.
Rixy Kids inanılmaz bir yer. Biz kızımızı yaşı tutmadığından bırakamasak da sürekli oradaydık. Çocukların ayrılmak istemeyeceği bir yer. Bütün inkanlar var ve çocukların çok eğlendiğinden adım gibi eminim. Tabi bunun mimarı rixy kids çalışanları. Çocuk aquaparkı da gayet yeterli. Güzel vakit geçirebilirsiniz.
Büyükler için olan aquapark güzel ancak kaydırakların yarısı çalışmıyor. Zaten günde iki defa 2 şer saat çalışıyor. Tam eğlenmeye başlayacakken kapanıyor.
Gelelim Yemeklere. Alakart restoranlarından grill lamb ve alaturka’yı denedik. Daha doğrusu ücretsiz olanlar onlardı. Rezervasyonda sorun yaşamadık. Sağolsun asistanlar hemen ilgilendiler. Çok memnun kaldık. Gayet lezzetli ve çeşitli menüleri vardı. Teşekkür ederiz. Ancak bu olumlu yorumu ana restoran ve people’s restoran için söyleyemeyeceğim. Ana restoran yemekleri yeterli. Tatlılar, özelliklede baklavaları çok lezzetli. Antep fıstığına sizi doyuruyorlar. Kırmızı et, beyaz et çeşitliliği fazla ancak özensiz ve lezzetsiz. Snack olarak hizmet veren Food Court restoran kat be kat daha iyi. Alakart restoranlarda gösterilen özeni ana restoranda da göstermeliler. Biz ailecek, birlikte geldiğimiz aile ile birlikte mide sorunları yaşadık. Hepimiz ishaliz. Yiyeceklerin bayat olduğunu düşünmüyorum fakat kullanılan yağ ve hijyen şartları gözden geçirilmeli.
Dondurma evi harika. Çok Lezzetli dondurmaları var. Pastanesi de çok lezzetli olmasa da yeterli. Ana restoran tatlıları daha iyi. Çikolataları kaliteli ve lezzetli.
Alkol kalitesi iyi. Ama Lotus bar dışında kaliteli kokteyl içemedim maalesef. Bir de havuz başında ufak plastik bardakta kokteyl verilmekten vazgeçilmeli.
Özetle otelde iki ayrı dünya var. Villa bölümünde misafirseniz sorun yaşama ihtimaliniz sıfır. En iyi ve kaliteli hizmeti o tarafa veriyorlar. Ama ana bina ve yandaki binada misafirseniz daha alt segmentte bir hizmetle karşılaşıyorsunuz.