Tripadvisor yorumlarını dikkate alarak Baharat’ı deneme kararı aldık. 4 gün önceden rezervasyon yaptırmış olmamıza rağmen bize uygun görülen masa, mutfak ile servis yolu üzerinde üç sandalyesi olan tuhaf bir masaydı. Yerimizin değiştirilmesini talep ettiğimizde İngilizlerin (tek Türk bizdik.) haftalar öncesinden rezervasyon yaptırdığını ve yine ne hikmetse 10 gün önceden ayrılmış bir doğum günü masası olduğunu söylediler. (ki saat 19:30 - 21:00 arası terasın yarısı bomboştu.) Saat 21:00’de kalkmamız şartıyla bizi önceden rezervasyon yapılan masaya alabileceklerini belirttiler. Biraz tepkili yok burada oturalım dediğimizde de yerimizi değiştirdiler. Tüm bu gerginlik sonucunda, yine tamamen ortamdan izole edilmiş Kalkan çarşıyı görmesine rağmen mekanda bize ilk etapta uygun görülen masa bozmasından daha sevimli bir masaya transfer olduk.
Bir şişe şarap, beyaz peynirli salata, iki kişilik servis edilen Chateaubriand ve sözüm ona “vegetarian friendly” menülerinde yer alan vegetarian grill siparişi verdik. Bir vejetaryen olarak “porsiyonu büyüt, manasız sebze kuleleriyle coştur, yanına hellim felan at beğenmezlerse menüde makarna da var.. At bold başlık Vegetarian Courses, alem menü görsün!” çakallığına zaten alışığım da yanında esnaf lokantası gibi pilav, sos olarak haydari ve domates rendesi sunulan bir yemeğe hangi kafayla 50 TL civarı fiyat biçildiğini gerçekten anlayamadım. Bununla birlikte, beslenme tercihim nedeniyle memnun olsam da, chateaubriand şovunun bizim masadan oldukça uzakta diğer misafirlere yapılması, şov sonrası yemeğin köpeğe atılır gibi masadaki et yiyen misafirlere servis edilmesi ve parayı bizim vermemiz de gerçekten takdire şayan bir hareketti. :)) (Baharat’a bedavadan böylelikle sosyal medya reklamı da yaptırmış olduk.)
Bana göre orta halli yemekler bitince, klasik hadi kalkın gongu gibi 20:58 civarında tatlı mönüsünün gelmesi, hesabı istediğimizde ise 1 saat gelmeyen ana yemeğe karşın 2.5 dakikada hesabın bize ulaştırılabilmesi bir zamanlama talihsizliğiydi (!) diyelim mekan açısından. (Kusura bakmayın, birkaç ufak aksaklık olmuş olabilir. Bizden sonraki müşterilerinizi 2-3 dakika beklettiğimiz için fabrika gibi tıkır tıkır işleyen işletmenizde, bir sonraki üretim bandınızın durmasına - pardon cironuzun düşmesine - neden olmamışızdır umarım.)
Özetle birbirinden sıradan yemeklere, 1.5 saat gibi kısa bir zaman diliminde dünyanın parasını sesinizi çıkarmazsanız servis masasından bozma bir alanda vermek ve mekanın sizin parasını ödeyeceğiniz yemeklerle diğer masalara hoş bir şov sunmasını istiyorsanız, sizlere burayı şiddetle tavsiye ediyorum.
Mekana da ufak bir tavsiyem olacak. Bizler gibi aklı selim, sıkıntı çıkarmayan türk müşterilere daha hızlı ulaşmak isterseniz girişe “Bu lokantada enayi türkleri ağırlamaktan kıvanç duyarız.” yazmanız yerinde bir hareket olacaktır.