Diğer tur otellerinde yer kalmadığı için, en kötüsü olduğunu bile bile bu otelden rezervasyon yaptık. Tam da beklediğimiz gibi çıktı. her şeyden önce mimarisi berbat. koridorlar labirent gibi.. odalar olabilecek en küçük tipte.. numarası 2xxx ile başlayanlar zeminle bir ve balkonunun korkuluğu yok, kapıyı açık bırakınca içeriye kedi vs. giriyor. hava 13 dereceye düşmesine rağmen ısıtma çalışmıyordu. 5 gece boyunca alabildiğimiz tek iyi şey, otel full olmadığı halde bazı bölümlerinin kapalı olması nedeniyle odamızın ancak 3. gün değiştirilmesi ve 5. katta bir oda verilmesiydi - ki üst katta ve manzaralı olmasına rağmen aynı kalitesizlik o odada da vardı.
Koca otelde tek bir büyük yataklı oda yok, veya vardı ama istememize rağmen vermediler. yanyana konulan iki yatak gece boyunca yatak sürekli hareket ediyor ve çift olarak uyuyup sabah iki ayrı yatakta yatan iki ayrı insan olarak uyanıyorsunuz. 5 gün boyunca havlular sadece bir defa değiştirildi, nevresim ise hiç değiştirilmedi. Biz oda değiştirdiğimiz için şanslıydık, o sayede otel eşyaları bir defa sıfırlandı ancak aynı odada kalanların hiç değiştirilmediğini duyduk.
Kahvaltı son derece yetersizdi. Otelde sosyal olarak lobby bar dışında hiçbir şey yoktu. internet erişimi çok sınırlıydı, elimizde laptop koridorlarda sinyal kovalamak zorunda kaldık. Personel (housekeeping ve front-desk hariç) son derece suratsızdı; birşey istemeye korkar haldeydik. Odalardaki TV ler 1980'lerden kalmaydı.. genel olarak herşey eskiydi zaten. Otelin lobby terası hariç hiçbir yerinde sigara içilmiyor. böyle bir kural olabilir ancak bunun böyle olduğu konusunda uyarılmadık.
Otel şehir merkezine (old-town) çok uzak. tam olarak 5 km.. taksi 10€ tutuyor. yakın çevrede pek bir şey yok, sadece aynı grubun biraz daha kaliteli olduğu söylenen otelleri var. otobüsle ulaşım daha ucuz ancak otobüsün geçtiği yere otelden epey dik ve uzun bir yokuşu tırmanarak ulaşıyorsunuz. daha yakında yeni liman civarında bir iki tane kaliteli restoran (otto mesela) var. Biraz pahalılar ama değer..
Deniz mevsiminde nasıldır bilmiyorum ancak, bu otelde kültürel gezi için gidildiğinde kalınmasını kesinlikle tavsiye etmem...