Valamar Dubrovnik President Hotel ortalama bir otel, normalde son gün karşılaştığım manzara ve bazı noksanlıklar ve konukseverlik biraz daha özenli olsaydı, bu otel için mükemmel bile diyebilirdim. Şehir merkezine 15 dakika uzaklıkta olan otelin konumu çok güzel, odaların manzaraları da öyle, Bizim odamız iyi bir konumda değilse de manzarayı kısmen görüyordu. Odanın önündeki yer örtücü bitkiler çok uzamış ve manzarayı kapatmış, onlar ağaç değil ki budanmasın, o bitkilerin kısaltılması gerekli. Bu otelden oda seçecek olanlar mümkünse otelin ana ünitesine yakın bir oda istesinler, bizim odamıza ulaşmak için, asansörden sonra otelin içinde 200 metreye yakın bir mesafe yürüyorduk. Temizlik ortalama, daha özenli olmalı. Örneğin odada bol miktarda losyon yada duş jeli varken yine oraya duş jeli koymanın anlamı yok. Önemli olan orada bolca görülmesi değil, önemli olan orada ne yoksa ondan koymaktır. Odada şampuan yok onun yerine yine jel konuluyor, tuvalet kağıdı yedeği yok ama konulmuyor. Otelde minibar kontrolü hiç yapılmadı, belli ki böyle bir yöntemleri yok. Gelelim esas soruna. Odalardan çıkış saati saat 10.00 olarak belirlenmiş makul değil ama ilan edilmiş buna hadi bir şey demiyelim. Bizim uçağımız 19.40 da kalkıyordu bir gece önce resepsiyonla konuştuk, saat 16.00 da çıkmak istiyoruz dedik, size saat 12.00 e kadar izin verelim ve yarın saat 11.00 da arayarak saat 16.00 a kadar kalışınızın mümkün olup olmadığını söyleyelim dediler. Ertesi sabah saat 11.00 da arayarak oda başına 70 Euro ödeyerek odayı saat 16.00 kadar kullanabilirsiniz dediler, biz de buna onay verdik. Sevgili otel yönetimi geç çıkış için oda başına 70 Euro almasını biliyorsanız, o odaya temizlik görevlisini sokacaksınız, sabununu, şampuanını koyacaksınız, odanın çöpünü aldıracaksınız, kısaca odanın bakımını, temizliğini yaptıracaksınız. Bunları yaptırmazsanız "Dubrovnik'deki en iyi otel biziz" demeye hakkınız olmaz. Manzaranız da, hizmetiniz de bir işe yaramaz. Bu otel küçücük bir dikkatle mükemmeli hak eder ama, bu haliyle üzülerek ifade ediyorum ki bunu hak etmiyor bu nedenlerle bu otel ortalama bir oteldir.