Her şey Edirne'den çok uzaklaşmadan bir tatil yapma niyeti ile başladı. Çanakkale Boğazı'nı geçmeden bir tatil yapmak daha makul daha mantıklıydı. Ama bizim buralardaki fiyatlar gerçekten "ya hesap bilmiyorsunuz ya hiç dayak yemediniz" cinsindendi. Araştırmalarım sonucu yarım pansiyon fiyatı ile bizim buralardaki uçuk fiyatların hemen hemen yarı fiyatına konaklama imkanı olan Çetinkaya Beach Hotel'e yolumuz düştü.
Odaların temizliğine söz söylemek gerçekten haksızlık olur. Temizlik konusunda verilecek puanların en iyisini hak ediyor bence. Açık büfe kahvaltı, daha ne olsun, denecek düzeyde. Otel yöneticilerin haklı bir gurur ile kahvaltıda sunulan ürünlerin hemen hepsi kendi ürünümüz diyor. Gerçekten özellikle çok sayıdaki peynir ve zeytin çeşitleri ve bolca çeşitleri ile standartların üzerinde bir kahvaltı menüsü sizi bekliyor. Yine açık büfe akşam yemeği adını öğrenemediğim aşçıbaşına eline koluna sağlık dedirtecek şekilde. Her akşam en az 2 çeşit ana yemek ve birbirinden leziz bolca sunulan muhteşem mezeler. Ve canlı müzik. Gecenin sonunda günün yorgunluğunu atmak için doyasıya oynayan o güzel gönüllü personel. Neden bu kadar ballandıra ballandıra anlatıyorum, bu fiyata bu hizmet süper de ondan.
Çetinkaya Beach Hotel'in bana göre tek dezavantajı denizin 50-60 metre kadar mesafede olması ve bizim Saros bölgesinde alışageldiğimiz kumu bol bir sahilinin olmaması. Ama bu otelin değil o bölgenin genel problemi, temiz ama taşlı bir plaj. Otelden denize yürürken iki yanı ağaçlarla kaplanmış, günün her saati gölge olan bir koridordan yürüyor olmanız ve sahilde otele ait bir iskelenin olması ayrıca otele ait bir personelin sürekli olarak iskeledeki düzeni sağlayıp arzu edenlere özellikle soğuk içecekler arzu edilirse sıcak içecekler sunması, otelin sahilden uzak olmasını önemsiz kılıyor.
Çetinkaya Beach Hotel yöneticisi Yahya Bey'in ‘benim 3 yaşındaki kızım da bu havuzda yüzüyor' demesi ile temizliği konusunda hiç kuşku duymayacağınız otelin havuzu da özellikle çocuklar için ayrı bir avantaj. Eşimle birlikte bir haftalık keyifli bir tatil geçirdiğimiz Çetinkaya Beach Hotel'e giriş yaparken sanki o hotele daha önce birkaç kez gelmişiz gibi bizi büyük bir samimiyet ve güler yüz ile karşılayan resepsiyon görevlileri Hande Hanım ve Levent Bey'e. Akşam yemeklerini organize eden şef garson Necmi Bey'e ve Mehmet Can Bey'e işletme yöneticileri olduğunu sonradan öğrendiğim müşterilerin hemen her sorunu ile yakından ilgilenen bir yandan da sıradan bir garson gibi canla başla çalışan Yahya Bey ve kardeşi Mehmet Bey'e adını bilemediğim aşçı başı ve yardımcılarına ve büyük bir özveri ile çalışan diğer personele gönülden teşekkür ederim.
Yılmaz FINDIK/Edirne
Not: Bazı sitelerde bahsi geçen binadaki yalıtım problemi sebebi ile yan odalardan gelen gürültü konusunda sıkıntı var şeklinde yorumlara katılıyorum.