1 Eylül günü Ulu Caminin bulunduğu bölgedeki tarihi yerleri gezdik biride Ulu Caminin bir bölümü muhtemelen müze haline getirilmiş güzel eserler var azda olsa yürüyüş paralı müze kart ve 65 ve engelli kartı geçerli beğendim
Kütahyada ilu camii yakininda medresenin içinde bulunan müzedir.Müze kartla giris yapabilursiniz.Amazon lahiti ilginizi cekebilir.Hitit,frigyalilar v.b uygarliklarin eserlerinden örnekler bulunur.
Vacidiye medresesi 1314 yılında Germiyanoğullarınca yapılmış.Ulucamii bitişiği.Aynı yere son germiyan beyi yakup çelebi külliye yaptırmış,1401 yılında Ulucamii.Medrese çok güzel bir müze olmuş.Medreseler müze,kervansaraylar rstoran oluyor genelde.Müze ortamında etkisiyle çok güzel.Aizonai'ninde etkisi var.Kesinlikle GÖR veriyorum.Bölge önce Frigya sonra Roma etkisinde.Bergama-Lidya-Karya-Seleukes-frigya iç içe.
Ulucami ye yakın tarihi medrese binası arkeoloji müzesi olarak değerlendirilmiş Çok ilginç eserler var Azanoi ye yakın olduğu için Kütahya ya ilerde çok daha büyük bir müze yakışır diye düşünüyorum Görülmeli müze kart geçerli
Börekçiler mahallesi Sultanbağı Caddesi üzerinde bulunan Müze binası 1314 yılında Medrese binası olarak yaptırılmıştır. Vacidiye Medresesi olarak da anılır. Selçuklu sanatının özelliklerini yansıtmakta olan yapının, dokuz küçük odası vardır.
Müzede yer alan vitrinlerde eski çağlardan itibaren (yontma taş, bakır, tunç çağı) ile Hitit, Frig, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler sergilenmektedir. Müzedeki en önemli eserlerden biri de, Amazonlar Lahdi'dir. Çavdarhisar Aizanoi'de yapılan kurtarma kazısında bulunan lahit, yüksek kabartma tekniği ile yapılmıştır. Lahdin yan yüzlerinde Greklerle Amazonlar arasındaki savaşları betimleyen yüksek kabartmalar vardır. Dünyada bulunan sayılı Amazon Lahitleri içinde en sağlam durumda olanlarındandır.
Müzede ayrıca Frig döneminden kalma 2 bin 700 yıl öncesine ait eşi benzeri olmayan üç oyuncak sergilenmektedir. Müze Pazartesi hariç her gün 08:45 - 17:30 saatleri arasında açıktır.
Kütahya ve çevresinde çeşitli uygarlıklar ve medeniyetlerin mirası bir çok malzeme sergilenmektedir. Umarım bir an önce yeni müze binasında daha çok malzeme ile geZme imkanımız olurr