Aizanoi Antik Kenti
Yorumlarda Öne Çıkanlar
Tarih kokuyor

Mekana aşık oldum, kesinlikle gidin görün, böyle bir mekanın civarı enteresan bir şekilde sakin... tümünü oku

24 Temmuz 2024 tarihinde yorum yapıldı
93beytullah_
Karasu, Türkiye
mobil cihaz aracılığıyla
Harika bir antik şehir

Kesinlikle gidilmesi gereken güzel bir antik kent. Yapı olarak gerçekten fotoğraflarda görüldüğü... tümünü oku

24 Mart 2024 tarihinde yorum yapıldı
emelmmm
mobil cihaz aracılığıyla
169 yorumun hepsini okuyun

3-8/169 yorum
24 Nisan 2023 tarihinde yorum yapıldı

Kutahyadan sonra yaklasik 1 saat daha hitmek gerek yolları düzgündu yagmurda bile rahat gidilir. Tarihi seven ve arkeolojiye ilgisi olan kisilerin mutlaka gitmesini tavsiye ederim Tapınak giriş ücreti 50tl idi buraya kadar gelmisken Borsa yerini, hamami ve arenayi da gormenizi tafsiye ederim borsa yerine daha onceden giriliyormus simdi kazi calismalari nedeniyle cogu yere gecis yasak ama dedigim gibi eski tarih yunan mitolojisi arkeolojiye ilgisi olanlar mutlaka gitmeli

Deneyim tarihi: Mart 2023
2  Teşekkürler merve S
25 Şubat 2023 tarihinde yorum yapıldı

Aizanoi, Kütahya Çavdarhisar’da bulunan Frigya yöresinin en önemli kentlerinden birisi. Kentin en çarpıcı eseri ise yeryüzündeki en sağlam şekilde günümüze ulaşan Zeus tapınağıdır.

Aizanoi is one of the most important cities of the Phrygian region, located in Çavdarhisar, Kütahya. The most striking work of the city is the temple of Zeus, which has survived to the present day in the most intact form on the planet.

Deneyim tarihi: Şubat 2023
Teşekkürler Fatih A
2 Şubat 2023 tarihinde yorum yapıldı mobil cihaz aracılığıyla

Mutlaka görülmesi gereken bir antik kent
En iyi korunan Zeus tapınağı burada
Kazı çalışmaları restarasyon devam ediyor.
Antik tiyatro alanı çok büyük

Deneyim tarihi: Şubat 2023
1  Teşekkürler Elvan Ş
29 Ağustos 2022 tarihinde yorum yapıldı mobil cihaz aracılığıyla

Kütahya gediz yolundan gidilen ,tarihi antik kent gecmisten günümüze kadar gelmiştir.Yaklaşık 2000 yıllıktır.Roma köprüsü, Tiyatrosu, hamamiv.b görülmeye değerdir.Yalnız çevreyi kirletmeyelim.Tarihe sahip çıkalım.

Deneyim tarihi: Ağustos 2022
12  Teşekkürler Gulnur_kaptan
9 Ağustos 2022 tarihinde yorum yapıldı

İlgilenilmesi gerekiyor. Bölge için değerli bir alan. Tanıtım anlamında daha fazla şeyler yapılmalı.

Deneyim tarihi: Haziran 2022
Teşekkürler ardacelik92