Yepyeni bir butik otel. Odalar son derece güzel, modern tasarlanmış. Geniş, ferah ve aydınlık. Havlular, nevresimler tertemiz. Banyoda; terliğinden, diş macununda, fırçasına, şampuanından, duş jeline kadar her şey var. Odalar klimalı ancak, Ağustosun sonunda olmamıza rağmen çok açmadık. Çünkü odada bir çok pencere ve kapı olduğu için yeterli serinlik sağlanıyor. Pencere ve kapılarda sineklik olduğundan, gönlünüzce açabiliyorsunuz. Bizim kaldığımız oda süit bir odaydı. Çift lavabo, çift duşluk olması çok iyiydi. İki tuvalet olmamasını, bir eksiklik olarak görenler olabilir:)
Bazı oteller Dalyan' nın etrafında konumlanmış. Ancak bu otel biraz içeride. İçeride olması bence bir avantaj. Dalyan kenarında bir çay bahçesinde oturunca uğradığımız sivrisinek saldırısından dolayı buna karar verdim:) Suya ne kadar yaklaşırsanız sivrisinek artıyor. Tekne turlarına katılmak isterseniz ya da çarşıda dolaşacağım derseniz 300 metre sonra hepsi ayağınızın altında. Gece gürültüden, sivrisinekten uzak bir konum da olmak isteyenler için tercih sebebi olabilir.
Gelelim esas konuya; :) yukarıda saydıklarım kadınların gönlünü fethedebilir. Ama
esas olan erkeğin gönlünü fethetmek:) O yüzden yemeklerine bakacağız :) sabah kahvaltısı için, çeşitli peynir, zeytin, reçel, kahvaltı sosları, domates, salatalık, yeşillikler, istediğiniz gibi bir yumurta. Bir kahvaltıda ne isterseniz hepsi var. Ne fazlası ne eksiği, Kendi pişirdikleri, ekmek ve bazlama nefis. Sıcak sıcak geliyor ve tereyağı üzerinde eriyip gidiyor. Kahvaltıda sunulan taze yeşillikler nane ve maydanoz saplarından ayrılmış bir şekilde geliyor. Ayrıca sunumları da çok güzel.
Akşam yemeği için ne denir...Öncelikle Hasan bey, Berk bey ve adını bilmediğim mutfak şef' lerine bizi güzel ağırladıkları için teşekkür ederiz.
Akşam yemeği için ne denir bilmiyorum, iki akşam yemeğini de bu otelde yedik hepsi çok güzel yemeklerdi. Aklınız varsa yemek yemek için başka bir mekana gitmeyin derim. Hiç pişman olmassınız. Hatta burada kalmasanız bile sadece bir kere akşam yemeğine gitmenizi tavsiye ederim. Önceden rezervasyon yaptırıp gidebiliyorsunuz. Bizim gideceğimiz günün akşamı, Hint gecesi yemek etkinliği yapılacaktı. Önceki gün biz gideceğimiz için bu yemeklerden bizde tadalım diye erkenden pişirdiler. Baharatları ile etlerin sululuğu ile çok dengeliydi. Yaptıkları jest için Hasan ve Berk beylere teşekkürler. Önceki akşam yediğimiz, soğuk, sıcak başlangıçlar ve ana yemek de verilen lezzetli balığın yanındaki o güzel sos bunları es geçemeyeceğim. Kendimi lüks bir restoran da fine dining yemek yerken hissettim. Ayrıca o gün bu yemekleri yerken saksafon çalan bir müzisyende bize eşilik etti.
Eşim ile beraber bir çok ülkede, otel ve restoran gezdik. Lüks diyebileceğim otellerin restoranlarına da gittik, salaş mekanlarda da yemek yedik. Hiç bir mekan hakkında bu kadar detaylı yorum yazma ihtiyacı duymamıştım. Ancak, bu Hotel ve Restoranı hakkında söylenecek çok şey var. Kendinizi insan gibi hissetmek, değer görmek istiyorsanız buraya gidin derim.
Umarım tekrar görüşürüz.Devamı
Daha az göster