8-14 Temmuz 2023 arasında erkek arkadaşımla konakladığımız bu oteli kendimce yorumlamak isterim. Otele geldiğimiz anda erken check-in fırsatı tanındı ve personeller genel itibariyle güler yüzlüydü; odamızdaki klima odada olmadığımız zaman da çalışıyordu. Fakat maalesef bunlar 1 puandan fazlasını vermeme yetecek kriterler olmadı. Öncelikle kaydıraklar gün içerisinde 1 saat öğleden önce 1 saat öğleden sonra olmak üzere toplam 2 saat çalışıyordu. Havuzun temizliğiyse bambaşka bir konu; havuzda gram klor kokusu yoktu ve pis gözüküyordu. Yemek çeşitliliği çok azdı ve yemeklerin gram lezzeti yoktu. Tatlılar yenilenmiyordu ve ruslar sağ olsun güzel olan tatlılar yemek başladıktan 2 dk sonra tükenmiş oluyordu. Güzel yemeklerden ve tatlılardan yemek isteyen insanların yemekten 5 dk önce kapıda sıra oluşturması gerek. Memnun kalmadığımız bir diğer mesele ise spor salonuydu. Oteli rezervasyon ettirmeden önce spor salonu imkanı olduğunu görmüş olmamıza rağmen spor salonu denilen şeyden eser yoktu. İsmine spor salonu dedikleri yer, hamamın yanı olduğu için iğrenç rutubetli bir hava vardı. Salon(!)daki eşyaların hepsi kırıktı, sağlam hiçbir malzeme yoktu. Buna ek olarak, otelde normal olarak rus çoğunluğu vardı ve her şey onlara hitap ediyordu. Kapılara yazılan yazılar rusçaydı ve kendi ülkemizde Türkçesi olmayan şeylerin rusçasını anlamamızı bekliyorlardı. Örneğin, resepsiyon tarafından verilen aktivite kağıdında hamamı kullanabileceğiniz belirli saatler olmadığı halde, hamama indiğiniz zaman oradaki görevli kişi size hamamı 12-14 saatleri arasında kullanabileceğinizi, onun dışında parayla kullanıldığını söylüyor (tellakla kendinizi yıkatmanız gibi). Bunu resepsiyona bildirdiğinizde ise size verilen cevap, kapıda bunun yazdığı oluyor. Fakat bu yazı Türkçe değil, rusça :) Bütün bunlara ek, odamızda kocaman bir hamam böceğiyle 3 gün yaşamak zorunda kaldık. Bu da bana otelin genel temizliğini sorgulattı. Yemekhanenin yanındaki public tuvaletse idrar kokuyordu.
Genel olarak bir hevesle geldiğimiz White Lilyum isimli otel bizi gram tatmin etmedi ve verdiğimiz parayı çöpe atmışız hissi verdi. Bir daha kendimiz konaklamayı düşünmediğimiz gibi burada konaklamayı düşünen yakınlarımıza da bu fikirlerini gözden geçirmelerini tavsiye edeceğim. Özetle tatilimiz, bu otel sayesinde, bizim için kocaman bir hayal kırıklığı oldu.