İzmir seyahatim esnasında adını ve övgüsünü işittiğim bu pidecide enfes bir tad hayaliyle bu pidecide mola verdim. İlk dikkatimi çeken hıncahınç dolu olması idi. Sanıyorum müşteri fazlalığından her yeri masa ile doldurmuşlar. Ellerimi yıkamak için lavaboya girdiğimde, çok pis ve izbe olduğunu, ışığının yanmadığını ve paspas ve kovaların da oraya konulmuş olduğunu gördüm.
Pideler taşfırında pişiyor. Ben çok aç olduğum için kuşbaşılı ve üzeri kaşarlı birbuçuk pide istedim. Pideden evvel ikram olarak kocaman bir tabak güzel salata geldi. Pidenin görünüşü güzeldi ma lezzeti ise tam bir hayal kırıklığı oldu. Pide hamuru da sert ve kuru idi, kuşbaşının etleri terbiye edilmemiş sert etlerdi ve dişlerim zor öğüttü. Güç hal ile bitirebildim.
Bu arada, çalışanlar lokantada sigara içiyorlar. Biri yakıp diğeri söndürüyor ama fırın bacası dumanı alıp götürüyor olmalı. Ama bütün çalışanların ilgili ve nazik olduğunu belirtmem gerekir.