Yılların Baylan'ı. Ayrı bir hayran grubu olan Cup-Griye ve Likörlü vişne çikolatasını tavsiye ederim. Güllü makaronları da hep çok güzel oluyor. Soğuk pasta sevenlere Adissababa tavsiye ediyorum, şeker oranı da biraz düşük. Şimdiden afiyet olsun .
Yılların Baylan'ı. Ayrı bir hayran grubu olan Cup-Griye ve Likörlü vişne çikolatasını tavsiye ederim. Güllü makaronları da hep çok güzel oluyor. Soğuk pasta sevenlere Adissababa tavsiye ediyorum, şeker oranı da biraz düşük. Şimdiden afiyet olsun .
Galataporttaki baylana geldik muhtemelen aynı merkezden geliyor kahve kup vs iyiydi de pavlova ile beze arasında bir çizgi var hart hurt beze aradı tüple sıkılmış bir krema görüntü kitaplık lezzet fabrikasyondu.Kızımı tarihi bayşan diye getirdim pek olmadı .pavlovaya çalışın lütfen.leventte venüse gidip makaron yiyim bari...nevyediğğm ne ödediğim pek olmadı.Servis personel gayet iyi haklarını yemek istememDevamı
Kadıköy merkezde bulunan eski ve tarihi pastanedir.Pastasi her zaman tazedir.Kuru ve yaş pastasi lezzetlidir.Fiyatlari da normal olup,paket de yaptirabilirsiniz.
4 tatlı denedik hepsi de harikaydı. Dondurmalı adisababa. Griye harikaydı. Kestaneli ve şokola mus da klasik lezzetler.
Kadıköy’de kapısında 1923’ten beri yazan ama tarihçesi daha eskiye giden bir pastahane. Tavsiye üzerine kup griye yedim. Çok beğendim. Adisababa da en az onun kadar güzeldi. Arka tarafta bahçesi de var ama içerisi daha serin ve dumansızdı. Çalışanlar kibar, pasta fiyatları 30 TL civarı.
Başka masanın hesabını ödemek ve karşılığında hem de özür dilemeyi bilmeden sorunun uzaması telafi edilememesi.. Belki onlar ettik pekala derler; "Aman yaaa ben vereyim işte" deyip kasa görevlisi ya da her kimse, ellerini cebine attığı anda benim hızla oradan uzaklaşmam..
Pek çok pastane tatlıya verdiği önemi, maalesef ki özellikle kahveye vermiyor. Ancak Baylan'da içtiğim Filtre kahve ve yanında Trüf ile midem şahane bir tatlı şöleni yaşadı. Yine de mekan olarak eski ve nostaljik olması restore edilmemek için direnmesi hoş değil. Orjinaline uygun şekilde iyi bir...mimar ve ustayla biraz elden geçse fena olmaz.Devamı
Doğma büyüme bir Kadiköylü olarak eskiden Baylan’a gitmek bir mutluluk kaynağı olurdu, ancak son yıllarda Baylan maalesef dökülüyor, döküldükçe de ürün fiyatlarını artırıyor. En son sipariş ettiğim frambuazlı mousse o kadar bayattı ki kaşıkla üzerinde oluşan sert kabuğu zor delebildim. Mekanın son halini eklediğim resimler...zaten gözler önüne seriyor, başka söze gerek yok bence. Müşteriden aldığını maalesef artık geri veremiyor. Ne üzücü...Devamı
Yıllardan gelen ismini kullanıyor ama değişiklik şart.. içerisi hala eski ama fiyatlar maşallah çok yeni. Tuvaletlerini de beğenmedim, böyle isim yapmış bir yere yakışmıyor bence. Adıyla anılan kup griye pek güzel değil. Eminim ki eski, asıl meşhur olduğu zamanlarla alakası yok. Karameli doldurup az biraz...da fındık -fıstık koymuşlar. Fiyatı da lezzeti ve sunumuna göre çok pahalı. O kadar pahalıya satılıyorsa hakkını vermeliler.Devamı
Çocukluk Anılarımı Yok Etti. Kadıköy de doğmuş ve hayatımın bir çok evresini burada geçirmiş biri olarak hep damak ve kültür açısından belli değerlerimiz olduğunu düşünürüm. Baylanda onlardan biriydi çocukken annemlerle geldğim lise de arkadaşlarımla geldiğim. üniversite zamanında vapurdan inip kupları dalmak için sabırsızlandığım yerdi. geçen...gün tekrar gittim sanırım yıllardır gitmiyordum 1 ponçik 1 çikolatı pasta ve 2 çay istedik. Pomçik bayattı çikolata bitter deniliyordu ama marketteki kötü sözde bitter olanlarla yapılmış gibiydi ve bütün bu kötü tatlara 57 tl vermek gerçekten üzdü sanırım bir daha gitmeyeceğim. umarım eski haline geri döner ama hiç sanmıyorum. Verdiğim 2 puan içinin ve bahçe tarafının değişmemesi.Devamı